Historie in vogelvlucht

Pand Industriestraat

Historie

Lakwijk Kunststoffen BV is een familiebedrijf. Oprichter was Frank Lakwijk in 1977. Nadat hij jarenlang bij een groothandel in kunststoffen werkzaam was geweest, dacht hij het zelf beter te kunnen en begon hij voor zichzelf vanuit de schuur van het toenmalige woonhuis.

Aanvankelijk ging het om het handelen in platen, staven en buizen als schakel tussen fabrikanten en de maakindustrie, verspanende bedrijven, reclamewereld, interieurbouw en glaszetters.

Het creatieve DNA van Lakwijk heeft het nog altijd aan oprichter Frank Lakwijk te danken. Die anticipeerde al goed op ontwikkelingen in de markt en liet zich opvoeden door zijn klanten. Zo paste hij steeds zijn assortiment aan en voegde hij telkens waarde toe aan zijn dienstverlening. Het begon met op maat zagen en gaatjes boren en uiteindelijk is Lakwijk uitgegroeid tot een allround technisch hoogwaardige bewerker naast de functie als groothandel.

40 jaar!

Door een té snelle groei en in betalingsproblemen rakende klanten, ging het jonge bedrijf in 1982 helaas failliet. Gesteund door leveranciers, klanten en personeel kon Frank echter een goede doorstart maken en met de geleerde lessen een nieuwe organisatie neerzetten. Een bedrijf met dezelfde fundering van klantgerichtheid en creativiteit maar ook met een gecontroleerde groei.

In 1995 werd in Goes in de provincie Zeeland, een vestiging opgericht. Peter Harkema kreeg daar de verantwoordelijkheid. Nadat die samenwerking niet succesvol verliep werd de leiding van de vestiging overgenomen door Jaap Pekaar waarbij Mark Lakwijk, zoon van Frank en Ria, in de opstartfase in de vestiging werkte. Mark had eerder al ervaring opgedaan in Den Bosch.

Nadat Frank Lakwijk in 1998 de stap maakte om in Azië een nieuwe uitdaging aan te gaan, zette Ria Lakwijk -van Stiphout het bedrijf voort met Hans Verploegen als directeur die op dat moment al jaren als bedrijfsleider actief was. In die tijd heeft Lakwijk de transitie gemaakt naar verspanende bewerker. René de Haas, die al sinds 1984 bij Lakwijk werkt, speelde daarin een belangrijke rol als bedrijfsleider.

In 2008 heeft een grootschalige verbouwing plaatsgevonden en heeft het bedrijf een nieuwe leiding gekregen. René de Haas en Mark Lakwijk namen het stokje toen over. René werkte toen dus al 25 jaar bij Lakwijk. Mark was in een eerdere fase al werkzaam geweest bij Lakwijk in Den Bosch en bij de vestiging in Goes, maar had in de tussenliggende tien jaren elders ervaring opgedaan.

In de economisch lastige jaren tussen 2008 en 2014 groeide de omzet van Lakwijk gestaag door en investeerde het bedrijf in de toekomst door het investeren in de competenties van mensen, de technische mogelijkheden van het machinepark en automatisering.

In 2017 werd het pand van de buurman op Moeskampweg nummer 8 bij het eigen pand betrokken en op die manier werd de oppervlakte voor magazijn, werkplaats en kantoren meer dan verdubbeld.

Lakwijk is helemaal klaar voor de toekomst.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u advies?

We staan u graag te woord!