Over Lakwijk Kunststoffen

Lakwijk biedt oplossingen in kunststoffen

Kunststof Groothandel

Lakwijk Kunststoffen BV is groothandel in kunststof halffabrikaten en maakt hiernaast kwalitatief hoogstaande eindproducten volgens opgegeven maten, schets of technische tekening. Enkelstuks tot grote series. Complex tot eenvoudig. Levertijden zijn kort en uiterst betrouwbaar.

Bewerker op maat

Lakwijk kan alle kunststoffen in het assortiment op maat zagen en als halffabricaat op maat leveren. We zijn echter ook in staat om plaat, staf en buis volgens tekening te bewerken tot eindproduct. De klant komt met een idee, een schets, een tekening of simpelweg met een probleem bij ons. Samen komen we dan vaak tot een oplossing op maat.

Mogelijkheden kunststofbewerking

Succesformule

Lakwijk wil voor klanten een partner zijn waar alle vraagstukken op het gebied van kunststof neergelegd kunnen worden. De verschillende materialen, bewerkingen, eindproducten hoeven niet versnipperd ingekocht te worden maar zijn onder één dak te vinden. De klant weet dat er een betrouwbare partner is die de juiste kennis in huis heeft en het totaalpakket kan verzorgen en kan ontzorgen. Het liefst wil Lakwijk logistiek en administratief zelfs een onderdeel van de keten van de klant worden. Technische kennis leveren, just-in-time leveren, eventuele problemen oplossen, totaalpakket verzorgen en soepel samenwerken op basis van een persoonlijke relatie.

Historie

Lakwijk Kunststoffen BV is een familiebedrijf. Oprichter was Frank Lakwijk in 1977. Nadat hij jarenlang bij een groothandel in kunststoffen werkzaam was geweest, dacht hij het zelf beter te kunnen en begon hij voor zichzelf vanuit de schuur van het toenmalige woonhuis.

Aanvankelijk ging het om het handelen in platen, staven en buizen als schakel tussen fabrikanten en de maakindustrie, verspanende bedrijven, reclamewereld, interieurbouw en glaszetters.

Het creatieve DNA van Lakwijk heeft het nog altijd aan oprichter Frank Lakwijk te danken. Die anticipeerde al goed op ontwikkelingen in de markt en liet zich opvoeden door zijn klanten. Zo paste hij steeds zijn assortiment aan en voegde hij telkens waarde toe aan zijn dienstverlening. Het begon met op maat zagen en gaatjes boren en uiteindelijk is Lakwijk uitgegroeid tot een allround technisch hoogwaardige bewerker naast de functie als groothandel.

Door een té snelle groei en in betalingsproblemen rakende klanten, ging het jonge bedrijf in 1982 helaas failliet. Gesteund door leveranciers, klanten en personeel kon Frank echter een goede doorstart maken en met de geleerde lessen een nieuwe organisatie neerzetten. Een bedrijf met dezelfde fundering van klantgerichtheid en creativiteit maar ook met een gecontroleerde groei.

In 1995 werd in Goes in de provincie Zeeland, een vestiging opgericht. Peter Harkema kreeg daar de verantwoordelijkheid. Nadat die samenwerking niet succesvol verliep werd de leiding van de vestiging overgenomen door Jaap Pekaar waarbij Mark Lakwijk, zoon van Frank en Ria, in de opstartfase in de vestiging werkte. Mark had eerder al ervaring opgedaan in Den Bosch.

Nadat Frank Lakwijk in 1998 de stap maakte om in Azië een nieuwe uitdaging aan te gaan, zette Ria Lakwijk -van Stiphout het bedrijf voort met Hans Verploegen als directeur die op dat moment al jaren als bedrijfsleider actief was. In die tijd heeft Lakwijk de transitie gemaakt naar verspanende bewerker. René de Haas, die al sinds 1984 bij Lakwijk werkt, speelde daarin een belangrijke rol als bedrijfsleider.

In 2008 heeft een grootschalige verbouwing plaatsgevonden en heeft het bedrijf een nieuwe leiding gekregen. René de Haas en Mark Lakwijk namen het stokje toen over. René werkte toen dus al 25 jaar bij Lakwijk. Mark was in een eerdere fase al werkzaam geweest bij Lakwijk in Den Bosch en bij de vestiging in Goes, maar had in de tussenliggende tien jaren elders ervaring opgedaan.

In de economisch lastige jaren tussen 2008 en 2014 groeide de omzet van Lakwijk gestaag door en investeerde het bedrijf in de toekomst door het investeren in de competenties van mensen, de technische mogelijkheden van het machinepark en automatisering.

In 2017 werd het pand van de buurman op Moeskampweg nummer 8 bij het eigen pand betrokken en op die manier werd de oppervlakte voor magazijn, werkplaats en kantoren meer dan verdubbeld.

Lakwijk is helemaal klaar voor de toekomst.

Begonnen in garagebox.jpg

Toekomst

Vanuit de historie wil Lakwijk een aantal zaken behouden. De mate waarin de klant centraal staat door het anticiperen op marktontwikkelingen en wensen van klanten zit in het DNA van het bedrijf. Het meedenken, oplossen van problemen en snel en flexibel kunnen handelen zijn ook eigenschappen die nooit verloren mogen raken.

Lakwijk zet hoog in op technische ontwikkelingen en is hard op weg in de ontwikkeling als “Smart Factory” waarin robotisering, automatisering en data-analyse als stuurmiddel, centraal staan.

BMO.jpg

Contactpersonen

Jorry uitsnede.jpg
Jorry Mathot-Stroosnijder Technische Binnendienst
Petra uitsnede.jpg
Petra Gorter-Schellekens Technische Binnendienst
Richard def.jpg
Richard Alberts Accountmanager
Michel 4.jpg
Michel van Agteren Technische binnendienst
Quint uitsnede.jpg
Quint Burg Chauffeur
Leon uitsnede.jpg
Leon Eikemans Logistiek en kwaliteitscontrole
Henri uitsnede.jpg
Henry Keijnemans Technisch werkvoorbereider
Geruitsnede.jpg
Ger van den Heuvel Operationeel manager
Hans uitsnede.jpg
Hans Verploegen Administratie
Mark uitsnede.jpg
Mark Lakwijk Directie / HR
Rene uitsnede.jpg
René de Haas Directie / accountmanager

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u advies?

Wij staan u graag te woord

073 6211025
of bekijk onze contactpagina