Kunststoffen

voor Machinebouw

Uiteenlopende kunststofproducten op maat, volgens tekening voor machinebouw.

Kunststof wordt veelvuldig ingezet voor het vervaardigen van machineonderdelen. Als er van het materiaal wordt verlangd dat het; slijtvast, chemisch resistent, temperatuurbestendig, voedingswarengeschikt, slagvast, flexibel of bijvoorbeeld licht van gewicht is, vormt kunststof in veel gevallen een beter alternatief en vaak ook een duurzamer alternatief dan traditionele materialen.

Bekijk ook onze oplossingen voor scheepsbouw, bouw en interieur en voor sign en creation.

Plaat Staf En Buis Nieuw

Totaalleverancier

Voor de machinebouw kan Lakwijk in de volledige behoefte aan kunststofproducten voorzien. Op die manier vormt Lakwijk intensieve samenwerkingen. Onderdelen hoeven niet versnippert ingekocht te worden want het gehele kunststof vraagstuk is ondergebracht bij één specialist. Het totale pakket bij één betrouwbare partner; technisch advies, materiaalkeuze advies, halffabricaat, slijtvaste bewegende onderdelen, geleidingen maar ook constructies, transparante kappen, ruiten en bijvoorbeeld looproosters. Ontzorgen is het motto.

Foodgrade

Voedingswarengeschikt; Foodgrade

Aan onderdelen van machines voor de voedingsindustrie worden strenge eisen gesteld. Als materialen in contact (kunnen) komen met voedingswaren, mag de volksgezondheid uiteraard op geen enkele wijze in gevaar komen. Wet- en regelgeving is daarin recent weer gewijzigd. Lakwijk volgt die ontwikkelingen op de voet en levert de juiste materialen met de officiële Europese voedselgoedkeur volgens verordening EU 10/2011.; Het betreft de zogenaamde “Foodgrade” materialen. De benodigde documenten (C.O.C. en D.O.C.), waarmee het materiaal in de totale keten traceerbaar is en waarin verklaart wordt dat het materiaal aan alle eisen voldoet én dat het materiaal op de juiste wijze is bewerkt, worden bijgevoegd. Lakwijk zorgt ervoor dat de klant het juiste, geschikte en traceerbare materiaal inzet.

Datasheet

Technisch advies

Alles kunnen leveren op het gebied van kunststof is één. Een stuk kunststof op maat leveren is twee. Een bewerking volgens tekening is drie. Altijd op tijd leveren is vier. Daarnaast wil Lakwijk zich echter onderscheiden op het gebied van technische ondersteuning. Al aan het begin van een ontwikkelingsproces van een machine betrokken worden bij de uitdagingen, levert vaak veel op. Lakwijk denkt graag mee en de kennis van kunststof wordt ingezet als toegevoegde waarde. Bij de technische binnendienst kunnen klanten terecht met vragen en mag de klant ook rekenen op ongevraagd advies. Daarnaast heeft Lakwijk ook mensen op de baan die ter plekke, bij de uitdaging zelf, het juiste technische advies kunnen geven.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u advies?

We staan u graag te woord!