Kunststoffen voor Machinebouw

Uiteenlopende kunststofproducten op maat, volgens tekening voor machinebouw.

Kunststoffen voor Machinebouw

Kunststof wordt veelvuldig ingezet voor het vervaardigen van machineonderdelen. Als er gevraagd wordt dat het in te zetten materiaal; slijtvast, chemische resistent, temperatuurbestendig, voedingswarengeschikt, slagvast, flexibel of bijvoorbeeld licht van gewicht is, vormt kunststof in veel gevallen een beter alternatief dan traditionele materialen.

Totaalleverancier
Voor de machinebouw kan Lakwijk in de volledige behoefte aan kunststofproducten voorzien. Op die manier vormt Lakwijk intensieve samenwerkingen. Onderdelen hoeven niet versnippert ingekocht te worden want het hele kunststof vraagstuk is ondergebracht bij een specialist. Het totale pakket bij één betrouwbare partner; technisch advies, materiaalkeuze advies, halffabricaat, slijtvaste bewegende onderdelen, geleidingen maar ook constructies, transparante kappen, ruiten en bijvoorbeeld looproosters.

Voedingswarengeschikt; Foodgrade
Aan onderdelen van machines voor de voedingsindustrie worden strenge eisen gesteld. Als materialen in contact (kunnen) komen met voedingswaren, mag de volksgezondheid uiteraard op geen enkele wijze in gevaar komen. Wet- en regelgeving is daarin recent weer gewijzigd. Lakwijk volgt die ontwikkelingen op de voet en levert de juiste materialen met de officiële Europese voedselgoedkeur; Foodgrade. De benodigde documenten C.O.C. en D.O.C., waarmee het materiaal in de hele keten traceerbaar is en waarin verklaart wordt dat het materiaal aan alle eisen voldoet én dat het materiaal op de juiste wijze is bewerkt, worden bijgevoegd. Lakwijk zorgt ervoor dat de klant het juiste materiaal inzet met de juiste “traceability”.

Technisch advies
Alles kunnen leveren op het gebied van kunststof is één. Een stuk kunststof op maat leveren is twee. Een bewerking volgens tekening is drie. Altijd op tijd leveren is vier. Daarnaast wil Lakwijk zich echter onderscheiden op het gebied van technische ondersteuning. Al aan het begin van een ontwikkelingsproces van een machine betrokken worden bij de uitdagingen, levert vaak veel op. Lakwijk denkt graag mee en de kennis van kunststof wordt ingezet als toegevoegde waarde.

Ronald van der Pouw Kraan
Heeft u vragen over kunststoffen voor de machinebouw, wilt u advies?

Ronald van der Pouw Kraan (Technische binnendienst) en collega's staat u graag te woord!

073 6211025 ronald@lakwijk.nl

Enkele voorbeelden

voor de machinebouw