Scheepsbouw

Maritieme kunststoffen voor scheepsbouw

In de scheepsbouw komen veel disciplines bij elkaar. Staalbouw, constructie, machinebouw, interieurbouw en ga maar even door. Iedere discipline kent een eigen behoefte aan kunststofproducten. Kunststoffen met specifieke eigenschappen bieden voor de scheepsbouw oplossingen die traditionele materialen niet bieden.

Eigenschappen kunststoffen ideaal voor scheepsbouw

Voor een schip is het belangrijk dat kunststofonderdelen slijtvast zijn. Voor wrijfgordingen of andere stoot- en wrijftoepassingen geldt dat nadrukkelijk. Op werkschepen waar bijvoorbeeld zand en grind moet worden getransporteerd komt de behoefte aan slijtvast materiaal ook naar voren. Bij de bouw van een schip kan door middel van het inzetten van kunststof ook gewicht bespaard worden en dat is om uiteenlopende redenen ook belangrijk voor deze industrie. De UV-bestendigheid van materialen die buiten worden toegepast is natuurlijk ook zeer van belang. Niet op de laatste plaats speelt de toepassing in combinatie met zout water een belangrijke rol. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen die onderschrijven waarom de inzet van kunststof op maat voor de scheepsbouw belangrijk is.

Lakwijkkunststoffen Zee

Diversiteit producten op een schip

Lakwijk levert aan de scheepsbouw zeer uiteenlopende producten. Omvangrijk zijn de slijtvaste en bijvoorbeeld chemische resistente machineonderdelen op maat. Maar ook kunststofbeglazing en producten voor de interieurbouw aan boord zijn disciplines waar Lakwijk alles in kan leveren en op maat maken. Andere voorbeelden zijn looproosters (machinekamer), wrijfgordingen en accubakken.

Lakwijk Producten189975

Technisch advies

Omdat zoveel disciplines in de scheepsbouw bij elkaar komen, zijn de vraagstukken omtrent inzet van materialen ook talrijk. Lakwijk levert graag technisch advies en advies in de materiaalkeuze als toegevoegde waarde. Al aan het begin van een ontwikkelingsproces van een schip betrokken worden bij de uitdagingen, levert vaak veel op. Lakwijk is graag een partner die gevraagd wordt om mee te denken.

Datasheet

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u advies?

Wij staan u graag te woord

073 6211025
of bekijk onze contactpagina