Accuraat plannen is fundamenteel in ons proces

In de serie blogs over de processen bij Lakwijk, ditmaal de stappen tussen technisch advies en het maken van een product; offerte, planning van levertijd en orderplaatsing.

Een offerte maken we bij Lakwijk zorgvuldig én snel. Onze klant moet in veel gevallen zelf ook een calculatie maken met onze offerte. Goed informeren en snel reageren is dus belangrijk voor een soepel proces. De basis voor een offerte is een materiaalkeuze met afmetingen, óf een tekening van een product dat we op maat gaan vervaardigen. De opbouw van een offerte is afhankelijk van de seriegrootte maar ook van de wens van de klant. Levertijd is in veel gevallen een belangrijk onderdeel van een offerte. Dat Lakwijk relatief korte levertijden kan hanteren is van belang. Een optimale leverbetrouwbaarheid zo mogelijk nog meer.

Onze manier van nauwkeurig plannen speelt daarin een hoofdrol. Om beschikbare capaciteit te bewaken nemen we ruimte in de levertijd als orders die ruimte bieden. Als het nodig is voor een klant moeten we daarentegen kortere levertijden kunnen hanteren. Daarnaast moeten we capaciteit overhouden om direct te kunnen schakelen als een klant een acuut probleem heeft. Een goede planning drijft op een goede calculatie van maatwerk, een goed voorraadbeheer van materiaal, een flexibele cultuur in de productie, het toepassen van het analyseren van data en vooruitkijken door middel van prognoses.

Nabellen van offertes kan een vorm van service zijn en is heel leerzaam. Het moet door een klant echter niet als een belasting worden ervaren. Offertes nabellen doen we daarom selectief. Als een offerte veelomvattend is en we willen controleren of er geen onduidelijkheden meer bestaan, of als we de indruk kregen dat bij een eventuele order de levertijd onder druk staat voor de klant, bellen we offertes mogelijk na. Nabellen heeft bij voorkeur voor de klant ook waarde.

Als de klant een order plaatst, volgt direct de orderbevestiging per mail. Normaalgesproken is dat een bevestiging van wat is bepaald in het offertestadium. Als er om welke reden dan ook iets afwijkt, bijvoorbeeld op basis van een wens van de klant, is dat eerst besproken en afgestemd.

Lakwijk wil een soepele en betrouwbare schakel zijn in het proces van calculeren, offreren en orders plaatsen van de klant.

 

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u advies?

We staan u graag te woord!