Door Mark Lakwijk

Schaarste POM

Wereldwijd bestaat er schaarste in grondstoffen, componenten en materialen. Zo ook in de wereld van de kunststoffen. Eén van de materialen die moeilijker verkrijgbaar zijn, zeker in bepaalde verschijningsvormen, is POM. POM staat voor polyoxymethyleen of polyacetaal. POM is een kunststof materiaal dat breed inzetbaar is en ontzettend prettig om te draaien of te frezen.

We hebben uitstekende inkoopkanalen en een strategische voorraad, maar er kan een moment komen waarop we een gevraagd formaat of een gevraagde uitvoering in POM niet binnen de gewenste termijn kunnen leveren. Gelukkig zijn er alternatieve oplossingen voor nagenoeg alle toepassingen waarin POM een goede oplossing is.

Afhankelijk van de eisen die gesteld worden aan het materiaal in de specifieke toepassing, kunnen nylon ofwel polyamide (PA), HMPE 1000 en bijvoorbeeld en vooral ook PET-P een uitstekende oplossing zijn. PET-P van onze leverancier Mitsubishi heeft de merknaam Ertalyte

Wij hebben alle kennis in huis om u in een dergelijke situatie van het juiste advies en een geschikt alternatief te voorzien. Neem gerust contact met ons op!

Wij staan u graag te woord

073 6211025
of bekijk onze contactpagina