Meedenken en technisch adviseren

Lakwijk levert geen standaard eindproduct. We zijn groothandel in halffabricaat (plaat, staf, buis) en leveren maatwerk. We bewerken halffabricaat volgens tekening volledig naar wens van de klant. Enkelstuks, kleine of grote series, dat maakt niet uit.

Vaak worden we al in de ontwikkelingsfase betrokken bij het proces. We kunnen dan in een vroeg stadium advies geven vanuit onze kennis van kunststoffen en ervaring in de praktijk. In de fase waarin je nog keuzes hebt in kleur, afmetingen en montagetechnieken kan dat advies al kostenbesparend zijn. Ook houdt het de keuzemogelijkheden zo breed mogelijk.

In het materiaaladvies spelen uiteenlopende zaken een rol. Uiteraard staan de eisen die het eindproduct stelt daarbij centraal. Wat wordt er gevraagd van de chemische resistentie, de slijt- en slagvastheid, het gewicht, de gladheid, de UV bestendigheid en de kleur? Welke kunststof past dan het best in het plaatje? Als de geschikte kunststoffen in beeld zijn, dan kijken we bijvoorbeeld naar de verkrijgbaarheid en bewerkingsmogelijkheden, maar ook naar de prijs en de leverbare standaardformaten. Je zoekt natuurlijk naar de economisch meest interessante oplossing binnen de gestelde eisen. Niet alleen de prijs per vierkante of strekkende meter telt, maatvoering en efficiënt materiaalgebruik zijn tevens van belang. Ook moet je de prijs afzetten tegen de levensduur van het kunststofproduct en zelfs de levensduur van een eventueel tegenloopdeel en de vervangingskosten.

Uiteraard staan de eisen die de uiteindelijke toepassing stelt en het belang van de klant centraal. Dus als de betere keuze tóch metaal, hout of glas is, dan wordt dát het advies. Gezien de ontwikkelingen in de mogelijkheden van kunststof is dat advies echter steeds zeldzamer. Lakwijk weet wat kunststof kan en weet wat de praktijkervaring leert. Meedenken en technisch advies geven, zowel gevraagd als ongevraagd, vormen een fundamenteel en waardevol onderdeel van ons totale proces en product.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u advies?

We staan u graag te woord!