Zelf je huis isoleren met kunststof voorzetramen

26 september 2022

Als gevolg van de energiecrisis en de behoefte het gasverbruik te verminderen, merken wij dat de vraag naar voorzetramen toeneemt. Het is zeer eenvoudig om zelf een voorzetraam van kunststof te maken om je huis extra te isoleren. Lakwijk levert op maat gezaagd glashelder kunststof plaatmateriaal met eventueel een gatenpatroon naar wens.

Een voorzetraam is een gemakkelijke en budgetvriendelijke manier om ramen met enkelglas goed te isoleren. Dit is een eenvoudige manier om te besparen op je energieverbruik. Het is een extra raam dat je simpelweg op een bestaand raam plaatst. Naast isolatie geeft een voorzetraam extra bescherming aan het raam en werkt het geluidswerend.Bij heldere voorzetramen heb je de keuze uit twee typen kunststoffen:

 

  • Acrylaat, bijvoorbeeld van het merk Plexiglas
  • Polycarbonaat, bijvoorbeeld van het merk Arla

 

Acrylaat is de meest voor de hand liggende keuze. Indien er tevens bescherming dient te zijn tegen vandalisme of inbraak, is polycarbonaat een betere keuze. Bovendien is polycarbonaat zelfdovend.


De warmtegeleidingscoëfficiënt geeft aan hoe goed een materiaal isoleert. Hoe lager de deze waarde hoe beter het materiaal isoleert, dus hoe hoger de isolatiewaarde is. Acrylaat heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,19 W/(k.m) en polycarbonaat 0,20 W/(k.m). Dit is beduidend lager dan de geleidbaarheid van enkel glas (floatglas), dat een waarde heeft van 0,80 W/(k.m). Kunststof voorzetramen zijn dus een makkelijke manier om te besparen op je energieverbruik!

 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u advies?

We staan u graag te woord!