Buigen, verlijmen

en lassen

Buigen, verlijmen en lassen zijn technieken die gebruikt kunnen worden bij het bewerken van kunststoffen.

Buigen van kunststoffen:

Het buigen van kunststoffen is een techniek waarbij warmte wordt gebruikt om een kunststofonderdeel te verzachten, zodat het in een gewenste vorm kan worden gebogen. Deze techniek is vooral geschikt voor thermoplastische kunststoffen, die zacht worden bij verhitting en weer hard worden bij afkoeling. Het buigen van kunststoffen biedt de mogelijkheid om complexe vormen en bochten te creëren. Het wordt vaak toegepast in de productie van onderdelen voor verschillende industrieën, zoals de machinebouw, scheepsbouw, elektronica en meubelindustrie.

Verlijmen van kunststoffen:

Het verlijmen van kunststoffen is een proces waarbij twee of meer kunststofonderdelen aan elkaar worden bevestigd met behulp van een geschikte lijm. Het verlijmen biedt de mogelijkheid om kunststoffen te verbinden zonder gebruik te maken van mechanische bevestigingsmiddelen, zoals schroeven. Het kan worden gebruikt voor zowel thermoplastische kunststoffen als thermoharders. Verlijming wordt veel toegepast in de fabricage van producten zoals elektronische apparaten, machinekappen, onderdelen van interieurbouw en aquaria.

Lassen van kunststoffen:

Kunststoflassen is een techniek waarbij twee kunststofonderdelen aan elkaar worden gehecht door middel van warmte en/of druk. Er zijn verschillende methoden van kunststoflassen, zoals ultrasoon lassen, warmtelassen en extrusielassen. Deze technieken zijn vooral geschikt voor thermoplastische kunststoffen. Kunststoflassen wordt veel gebruikt in de productie van tanks, leidingen, kunststofconstructies en accubakken.

Het kiezen van de juiste bewerkingstechniek hangt af van verschillende factoren, zoals het type kunststof, de gewenste sterkte van de verbinding, de complexiteit van de vorm en de productie- eisen. Het is belangrijk om de specifieke eigenschappen en vereisten van het kunststofmateriaal en het eindproduct te begrijpen alvorens een beslissing te nemen over welke bewerkingstechniek het meest geschikt is.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u advies?

We staan u graag te woord!