Maritieme kunststoffen voor Scheepsbouw

De diversiteit van de kunststofbehoefte in de scheepsbouw bij Lakwijk onder één dak.

Maritieme kunststoffen voor Scheepsbouw

In de scheepsbouw komen veel disciplines bij elkaar. Staalbouw, constructie, machinebouw, interieurbouw en ga maar even door. Iedere discipline kent een eigen behoefte aan kunststofproducten. Kunststoffen met specifieke eigenschappen bieden voor de scheepsbouw oplossingen die traditionele materialen niet bieden.

Eigenschappen kunststoffen ideaal voor scheepsbouw
Voor een schip is het belangrijk dat kunststofonderdelen slijtvast zijn. Voor wrijfgordingen of andere stoot- en wrijftoepassingen geldt dat nadrukkelijk. Op werkschepen waar bijvoorbeeld zand en grind moet worden getransporteerd komt de behoefte aan slijtvast materiaal ook naar voren. Bij de bouw van een schip kan door middel van het inzetten van kunststof ook gewicht bespaart worden en dat is om uiteenlopende redenen ook belangrijk voor deze industrie. De UV-bestendigheid van materialen die buiten worden toegepast is natuurlijk ook zeer van belang. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen die onderschrijven waarom de inzet van kunststof voor de scheepsbouw belangrijk is.

Voorbeelden van producten
Lakwijk levert aan de scheepsbouw zeer uiteenlopende producten. Omvangrijk zijn de slijtvaste en bijvoorbeeld chemische resistente machineonderdelen op maat. Maar ook kunststofbeglazing en producten voor de interieurbouw aan boord zijn disciplines waar Lakwijk alles in kan leveren en op maat maken. Andere voorbeelden zijn looproosters (machinekamer), wrijfgordingen en accubakken.

Technisch advies
Omdat zoveel disciplines in de scheepsbouw bij elkaar komen, zijn de vraagstukken omtrent inzet van materialen ook talrijk. Lakwijk levert graag technisch advies en advies in de materiaalkeuze als toegevoegde waarde. Al aan het begin van een ontwikkelingsproces van een schip betrokken worden bij de uitdagingen, levert vaak veel op. Lakwijk is graag een partner die gevraagd wordt om mee te denken.

René de Haas
Heeft u vragen over kunststoffen voor de scheepsbouw, wilt u advies?

René de Haas (Manager/Directielid) en collega's staat u graag te woord!

073 6211025 rene@lakwijk.nl

Enkele voorbeelden

voor de scheepsbouw