Kunststoffen voor Bouw & Interieurbouw

Functionaliteit, constructieve eigenschappen, transparante beglazing of juist opvallend fraaie toepassingen.

Kunststoffen voor Bouw & Interieurbouw

Duurzaamheid is belangrijk voor de bouw. Kostenbesparing ook. De inzet van kunststof kan aan beide behoeften bijdragen. Kunststof heeft een hele lange levensduur, kunststof is UV bestendig, kunststof is licht van gewicht en kunststof is in veel gevallen economisch interessant omwille van prijs, duurzaamheid of juist de tijdbesparende inzet van het materiaal. Bij interieurbouw gaat het vaak om de fraaie toepassingen. Hierbij gaat de inzet van kunststof vaak hand in hand met de inzet van traditionele materialen om een optimaal functioneel en fraai resultaat te bereiken.

Kunststoffen in de bouw
Waar traditionele materialen als steen, staal, glas en hout tekortschieten, biedt kunststof vaak een oplossing. Het is licht van gewicht, neemt geen vocht op, kan niet rotten, is slagvast of zelf onbreekbaar, is UV bestendig en is eenvoudig te bewerken. Kunststof wordt bijvoorbeeld ingezet als beglazing, neuten, koudebrug, gevelbekleding, afstandbussen enz. enz. Het mooie is dat er ook nog toepassingen zijn die u nog kunt bedenken, mogelijk in overleg met ons.

Kunststoffen in de interieurbouw
Interieurbouw is een breed begrijp. Een privé interieur wijkt af van een winkelinterieur. Het interieur van openbare gebouwen is weer wat anders. En je hebt ook bedrijfskantines, penitentiaire inrichtingen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, psychiatrische instellingen, scheepsbouw en kantoren bijvoorbeeld. Voor de inzet van kunststof kan gekozen worden vanwege functionaliteit, uitstraling, kostenbesparing of bijvoorbeeld veiligheid. Kunststof (acrylaat / Plexiglas) wordt vaak ingezet bij lichttoepassingen. LED strips waarbij een bepaalde diffusie moet worden bereikt of juist transparante kleuren. Dat een (openbaar) interieur veilig en “hufterproof” is kan ook bereikt worden door de inzet van onbreekbare en onbrandbare kunststoffen zoals polycarbonaat in veiligheidsbeglazing, transparante kappen of afscherming. Denk verder bijvoorbeeld aan balieonderdelen, wandbescherming, snoepkasten, bewegwijzering, tafelbladen enz. enz. En ook hier geldt; we zien nog dagelijks nieuwe toepassingen en ook u kunt nog talloze creatieve, fraaie toepassingen of oplossingen bedenken.

Richard Alberts
Heeft u vragen over kunststoffen voor de bouw en interieurbouw, wilt u advies?

Richard Alberts () en collega's staat u graag te woord!

073 6211025 richard@lakwijk.nl

Enkele voorbeelden

voor bouw en interieurbouw